Vill du gå snabbt? Eller vill du gå långt? – Du väljer.

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Efter förra blogginlägget har jag fått frågan om fler konkreta tips. Här kommer tre tankar:

1. Stäng av alla notiser på telefonen och kolla bara när du själv hinner. Av den enkla anledningen att då tar du kontrollen över din tid och din telefon istället för att vara kontrollerad. Varför låta andra bestämma vad du ska prioritera? Det är precis det man gör när man låter inkommande mail, notiser och samtal styra..
2. Inse att din värld inte går under om du gör ett misstag. Ibland kan det vara bra att sätta sina prioriteringar i perspektiv. Hur viktigt är allt vi stressar till? Mycket är ganska meningslöst. Missförstå mig rätt. I den bemärkelsen att det är för meningslöst för att få skapa stress i våra liv. Ta bara saker på allvar om det skapar värde annars hitta en realistisk distans.
3. Gå långsamt. Nu. Bums. Anledningen till detta tipset är för när vi går och rör oss lite långsammare så lurar vi inte kroppen att livet är en nödsituation. I förhållande till tiden som sparas in på att hela tiden rusa runt är inte värt det med tanke på den negativa påverkan det skapar. Gå så långsamt så det känns obekvämt, du vänjer dig.

Jag har många exempel på möjligheter som jag hade missat om jag inte taggat ner. Ett spännande företag som jag nyligen startat hade inte funnits exempelvis. Och är det då värt att missa den typen av möjligheter för att vara snabbast?..

Vill du gå snabbt? Eller vill du gå långt? – Du väljer.

 

Vill du boka en föreläsning med mig? – Det är ett aktuellt ämne i dagens samhälle eftersom vi pressar oss hårdare och hårdare. Min föreläsning ger inspiration och tankeställare att bli mer närvarande, må bättre och leverera bättre resultat samtidigt.

Välkommen! Emanuel@emanuelnilsson.se 0768 844 827

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.