Vill du läsa mina inlägg?

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Då rekommenderar jag dig att spana in Säljarnas blogg istället. För jag skriver på uppdrag av dem och har därmed lagt mindre fokus på min egen blogg.

Mina inlägg på Säljarnas blogg.

Jag försöker även att dela med mig av lite tankar och idéer på LinkedIn då och då. Connecta gärna med mig där.

Min LinkedIn.

Vill du läsa mer om min föreläsning, utvärdering och annat beslutsunderlag gå till fliken Föreläsning.

Hör gärna av dig om du vill boka mig som föreläsare!

Tack!

/Emanuel

Dela gärna:

Föreläsning om utbrändhet

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Föreläsning om utbrändhet

Föreläsning om utbrändhet.

Föreläsning om utbrändhet behöver inte vara något deppigt, jag gillar variationen från allvar till positivt fokus, det ger fler dimensioner till åhörarna. Det är det jag fokuserar på. Jag kallar föreläsningen ”Att prestera och samtidigt må bra”. Jag utgår från min egen erfarenhet av utbrändhet men störst fokus är på alla insikter, tankeställare och lärdomar.

Jag upplever att den egna erfarenheten är viktig för min publik eftersom den ger ytterligare dimensioner att ta till sig det övriga budskapet och även själv tänka till hur man agerar och vilka justeringar man kan göra för att må bättre.

Det är denna helhet som är mitt uppdrag just nu att nå ut med till företag, skolor och organisationer. Anledningen till att jag gör detta är för att det känns viktigt och meningsfullt att kunna göra skillnad på grund med min erfarenhet.

Att bli utbränd är det värsta som hänt mig, men insikterna har ändå gjort att det varit värt det. Den inställningen tycker jag också är viktig att dela vidare, inte minst för dem som blivit vidbrända. Att det går att se alla händelser och upplevelser som något värdefullt och lärorikt.

I dagens snabba samhälle så är min övertygelse att de som stannar upp och reflekterar regelbundet både mår bättre och presterar bättre inom det man tycker är viktigt. Det vi vinner i hastighet tappar vi ibland i vishet. Min lärdom är att kombinationen av kunskap och professionalism ska balanseras med reflektion och vishet för att funka i längden.

När vi stressar stryps blodflödet till hjärnan och ökar i benen istället. Det borde vara anledning nog att förstå att stress inte är det mest effektiva om man behöver använda sin tankeverksamhet. Vilket ju alla behöver mer eller mindre åtminstone.

Vill du veta mer om mig så har jag skrivit ihop lite på sidan OM MIG. Men i ärlighetens namn så är du kanske mest ute efter referenser ifall du vill boka mig? Dom finns här: REFERENSER Jag har fler referenser ifall det önskas inom specifik bransch eller sammanhang.

Vill du lyssna på hur jag resonerar kring olika saker så rekommenderar jag att du lyssnar på någon av de poddar jag medverkat i:

Ledarskap med Magnus och Kim – Avsnitt 108

Prestationspodden – Avsnitt 21

Inspodden – Avsnitt 17

Hör gärna av dig med ett mail eller samtal om du vill veta mer om att boka mig som föreläsare till ett personalmöte, kick-off, konferens eller egentligen vilket sammanhang som helst där intresset finns!

Varmt välkommen!

//Emanuel

Emanuel@emanuelnilsson.se

0768 844 827

Dela gärna:

Inspodden med mig som gäst

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Emanuel Nilsson Föreläsare i Podcast Inspodden

Inspodden med Emanuel Nilsson

Inspodden är en inspirationspodcast.
”I veckans avsnitt presenterar vi Emanuel Nilsson, föreläsare och entreprenör. Emanuel är en otroligt driven och målfokuserad kille, med en ambitionsnivå som gjorde att att han gick så hårt in i väggen till den punkt att inte klarade av att göra sin egen frukost.
 
I dagsläget föreläser Emanuel om utbrändhet och sund prestation. I detta avsnitt delar han med sig utav lärdomar, varningsignaler, om vägen tillbaka och om att prestera. Varmt välkomna att lyssna in!”
 
Avsnittet finns där man hittar sina poddar: Itunes och Acast exempelvis.
Det är alltid intressant att medverka i olika poddar som ex Inspodden. Det blir alltid olika fokus och inslag beroende på varje deltagares input och bakgrund. Dom som driver poddarna har stor inverkan och tillsammans med mina erfarenheter blir det en bra mix.
 
Jag hoppas att du som potentiell kund ska få en inblick i hur jag tänker och resonerar för att känna att min föreläsning kan passa in hos er vid något tillfälle. Jag besöker regelbundet företag, skolor och organisationer med mitt budskap. Det är en förmån och enormt meningsfullt att få sprida mitt budskap på det sättet.
Läs gärna referenser om du vill gå lite fler personerna synvinklar: https://emanuelnilsson.se/referenser/

 

Boka mig som föreläsare? Välkommen att ringa 0768 844 827 maila emanuel@emanuelnilsson.se eller via sociala medier: Linkedin eller Facebook. Det går även bra via formuläret här på hemsidan.

 

Dela gärna:

HRbloggen – Diagnos: Kollektiv avsaknad av närvaro

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Hrbloggen

Foto: Isak Bandstein.

HRbloggen

HRbloggen skrev jag en artikel åt där jag utifrån egen erfarenhet samt litteratur, gammal som ny pekar på ett grundproblem i samhället. Diagnosen är: Kollektiv avsaknad av närvaro.

”Avsaknad av närvaro och medvetenhet i nuet är vår tids största utmaning på såväl individ- som organisations-, nations- och mänsklighetsnivå. Det påverkar både vår hälsa och vårt sätt att förhålla oss till omvärlden.”

”När vi i stället tränar och vänjer oss vid att vara i nuet genom att fokusera på vår andning, våra sinnesintryck och det som verkligen händer här och nu – då blir vi mindre oroliga och får mer energi till viktigare saker. Då kan vi fokusera mer på kreativitet, vänlighet och medmänsklighet.

Det möjliggör att se våra kollegor, chefer, ledare, familjemedlemmar – ja egentligen allting! – i ett helt annat ljus. Vi hamnar i en känsla av acceptans för det som är. Och från den acceptansen och närvaron kommer en sund drivkraft att vara den skillnad vi vill se i vår omgivning.”

Läs artikeln HÄR.

Boka mig som föreläsare? Välkommen att ringa 0768 844 827 maila emanuel@emanuelnilsson.se eller via sociala medier: Linkedin eller Facebook. Det går även bra via formuläret här på hemsidan.

Dela gärna:

Semester och affärsresa Tanzania

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Emanuel Nilsson forelasare Tanzania

Tillbaka i Sverige efter 2 veckor i härliga Tanzania. Fokus på semester denna gång, men hann även med att umgås med mina projektledare och ha lite avslappnade möten.

Nu Sverige och föreläsningsuppdrag! Ser verkligen fram emot detta året. Att få träffa många nya människor och skapa värde genom min föreläsning.

Funderar du på att boka in mig som föreläsare? Hör av dig så pratar vi mer, kikar på datum eller tar ett möte?
.
Jag hoppas vi hörs och ses snart!
.
.
Jag finns tillgänglig via telefon 0768 844 827, mail emanuel@emanuelnilsson.se, formuläret på hemsidan, samt sociala medier. Hör av dig där det passar dig bäst.
Dela gärna:

Jag ska erkänna en sak.. Jag har misshandlat ett barn.

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Jag ska erkänna en sak.. Jag har misshandlat ett barn. Det känns inte alls bra, jag har dåligt samvete för det.. Tänkt dig själv ett litet barn som vill gör mycket i livet, uppleva livet och vara nyfiken.

..Och jag som bara pushar på, trycker på mer och mer, och även när barnet har uppnått målen och presterat bra, så har jag aldrig varit nöjd. Jag har gett mer och mer press, mer och mer stress, högre och högre mål, utan att tillåta någon vila och återhämtning emellan..

Det är så jag gjort mot mig själv.. Jag har misshandlat barnet inom mig.

emanuel-nilsson-forelasare-liten

Dela gärna:

Stress bland studenter

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

stress bland studenterStress bland studenter

Stress bland studenter har ökat enligt en studie på Uppsala Universitet enligt SVT.

Metro skriver: ”Enligt en undersökning av CSN upplever 57 procent av studenterna att de ofta känner sig trötta eller hängiga, en tredjedel känner sig ensamma eller deppiga, och hela 70 procent känner sig stressade.”

Längre ner i Metro-artikeln kan ni läsa att det nyanseras med att många ändå upplever att de mår bra i det stora hela.

I veckan hade jag en föreläsning på Jönköping University. Brandlarmet gick mitt i så alla fick springa ut och ta frisk luft. – Ingen nackdel, det passade perfekt ihop med återhämtning som är en av nycklarna jag pratar om.

Jag har fått in en rad förfrågningar på föreläsningar från universitet och högskolor den senaste tiden, där enkäter tyder på en ökad stress och press bland studenter. Jag är tacksam för att jag får vara en pusselbit som kan hjälpa studenterna att få insikter och tankeställare för att samtidigt må bra när dom satsar på sina drömmar och mål.

Stress i Sverige – lite statistik

Detta är en problematik som kommer och går under livets gång givetvis, men det som gör att vi bör ta det på allvar är att trenden ser ut att vara negativ. Samhällsförändringar, arbetslivsförändringar, ökad global konkurrens osv är delvis faktorer som spelar in. Om vi kikar på Arbetsmiljöverkets färska video från mars 2016 som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg så menar de att stressrelaterade sjukskrivningar ökat med 70% de senaste 4 åren. Ca 32 000 personer blir utbrända i Sverige per år. 38% produktionsbortfall för anställda som lider av arbetsmiljöproblem. I Sverige dör ca 200 personer per år pga jobbstress, det läste jag förra året i en annan studie.

Jag har själv varit utbränd, dessutom som ung. Jag är naiv i min vilja att inte någon mer ska behöva gå igenom samma sak. Jag skulle inte önska någon att behöva uppleva det. Det är det värsta jag varit med om, men trots allt har det ändå varit värt det. Insikterna, tankeställarna och lärdomarna som jag fått från min utbrändhet har varit ovärderliga. Därför känner jag ett ansvar och en inspiration att dela det vidare på ett konstruktivt sätt genom min föreläsning.

Vill du boka mig? Kika lite referenser mm och hör av dig sen så hittar vi ett datum! Det går utmärkt att skicka mig ett meddelande via formuläret här på hemsidan. Jag finns även direkt på 0768 844 827 och emanuel@emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm.

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm

Intervju om utbrändhet har jag gjort många gånger, både i tidningar och i TV/video-sammanhang. Detta är dock första gången ett skolarbete blivit en videointervju.

Skolarbeten.

Jag brukar ställa upp i skolarbeten, dels för att det är viktigt och roligt, dels för att jag många gånger får en unik ingång på en skola eller universitet att komma och föreläsa eller på annat sätt sprida mitt budskap.

Jag föreläser både på företag och skolor, men skolor har visats sig ibland svåra att komma in på eftersom många vill just till skolor. Bästa sättet för mig att komma intill på skolor har varit via elever som rekommenderat och där jag sedan återkopplat till läraren eller rektorn som fått tipset.

Personporträtt

Detta är ett personporträtt/intervju som två journaliststudenter på Södra Vätterbygdens folkhögskola gjort. Det är en 8 minuters intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm.

Jag har fyra fokusområden som är viktiga: sund egoism, undvika låtsasstress, prioriteringar och återhämtning för att prestera och samtidigt må bra. Vi pratar inte om det så mycket i detta klippet, men det finns i andra klipp på min kanal och i text på DENNA sidan.

Utbrändhet är ett samhällsproblem

Det är tråkigt att utbrändhet är ett samhällsproblem i dag. Vi får det bättre och bättre i många mått mätt, men samtidigt har vi höga ambitioner och mycket som behöver upprätthållas i den globala konkurrensen. Många av oss har höga mål på både arbetet och i privatlivet. Detta är i grunden något positivt tycker jag men vi måste lära oss hantera det för att det ska vara hållbart. Mitt fokus när jag föreläser är ”Att prestera och samtidigt må bra”. Mer om föreläsningen HÄR.

Jag tycker det känns enormt meningsfullt att få besöka företag, skolor och organisationer och med min synvinkel hjälpa andra med lite input kring detta. Vill du boka en föreläsning med mig till en kick-off, morgonmöte, personalträff eller annat sammanhang? – Välkommen att kontakta mig för offert och koll efter datum! Ha det fint! /Emanuel

Vill du se fler klipp så är du välkommen in på min Youtube-kanal HÄR.

intervju om utbrandhet

Dela gärna:

Säljpodden – Emanuel Nilsson Föreläsare

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Säljpodden

Säljpodden drivs av Mattias Hillestrand som är säljare/säljtränare/expert på avslutningstekniker och Krister Maxe som är Copywriter/författare/expert på direktmarknadsföring. I podden pratar dom om försäljning ur olika synvinklar. I Säljpodden kan man som säljare, säljchef, företagare mm få insikter för att nå fler kunder och göra fler affärer, och det vill väl de flesta göra?

 

Emanuel Nilsson Föreläsare i Säljpodden

Jag hade äran att få bli intervjuad i Säljpodden. Du kanske undrar vilken koppling jag som föreläsare har till en säljpodd? Egentligen flera. Jag har alltid älskat försäljning och marknadsföring. Det började när jag var liten och gjorde egna biltidningar och sålde, jag köpte och sålde grejer mellan kompisar och prissatte de flesta grejerna i mitt rum, allt hade ett tydligt affärsfokus.

Jag startade mitt första bolag inom försäljning 19 år gammal, då gjorde vi uppdrag inom sälj och marknadsföring åt en rad olika kunder i olika branscher. Nu som föreläsare jobbar jag mycket med att sälja in mina föreläsningar och marknadsföra mig för att hitta nya kunder. I mitt bolag i Tanzania som jag driver sedan några år tillbaka är marknadsföringen en av de viktigaste fokusområdena vi har.

Försäljning ligger varmt om hjärtat.

Men i intervjun pratar vi inte bara om försäljning. Vi pratar om utbrändhet, motgångar, drivkrafter, företagande, prestationer och tillväxtkontinenten Afrika och i synnerhet mitt bolag i Tanzania med 20 anställda i skrivande stund.

Låter detta som något du vill investera tid i att lyssna på? Välkommen till avsnittet där jag blir intervjuad HÄR.

Finns även på Itunes.

För dig som trillat in på sidan och inte vet så mycket om mig, så är jag entreprenör, föreläsare och investerare. Jag föreläser om min erfarenhet om utbrändhet för att jag vill hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra. Jag driver även ett företag i Tanzania med verksamheter i olika branscher; byggvaruhandel, grossistverksamhet inom matvaror, återförsäljare av motorcykelreservdelar, vattenmelonsodling. Klicka runt på sidan så hittar du info och referenser mm.

Välkommen att boka en föreläsning till företaget, skolan eller organisationen.

Ring mig på 0768 844 827 eller mejla emanuel@emanuelnilsson.se

Det går också bra att använda kontaktformuläret på hemsidan.

Dela gärna: