Stress och utbrändhet Sverige

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Stress och utbrändhet Sverige

Stress och utbrändhet Sverige

Häromdagen satt jag och läste på lite siffror för att hålla mig uppdaterade om mitt ämne. Jag tänkte sammanfatta lite statistik. Bara för att ge en liten inblick och en förståelse för problematiken och trenden som vi ser idag. Detta är en utmaning som vi kommer lösa, precis som mycket annat som vi människor är kreativa och innovativa nog att lösa, men det tar tid, och många insatser från olika håll behövs. Jag tror min föreläsning är en viktig pusselbit i detta arbete och det är också vad mina kunder uttrycker. Stress och utbrändhet Sverige.

Statistiken i Sverige:

32 000 utbrända per år
200 dör av stress per år
70% på 4 år har sjukskrivningar pga stress ökat
38% produktionsbortfall för anställd med arbetsmiljöproblem

Vad håller vi på med?

Vi springer och springer och springer på i livet.. Vart är vi på väg? Och är det värt det?

Jag älskar utveckling, effektivitet och snabba processer! Men ibland undrar jag om vi är för effektiva för vårt eget bästa. Som entreprenör har jag både stressat och pressat mig enormt mycket. Det har varit roligt, och stundtals jobbigt. När det övergick till att vara mer jobbigt än motiverande började det slita på mig.

Idag kan jag säga att all stress och press inte skapade motsvarande värde med tanke på hur mycket det sliter på oss. Jag tror resultaten går att öka genom att jobba smartare och det är det jag gör idag.

Men för att förtydliga min ståndpunkt. Det är inte hårt eller mycket arbete som bränner ut i huvudsak. Det är bristen på återhämtning.

Källa SVT

Källa Arbetsmiljöverket video

Välkommen!

Behöver du input gällande dessa frågor om stress och utbrändhet Sverige? Behöver du en berättelse som ger motivation att göra de justeringar som krävs för att prestera och samtidigt må bra? Vill du ha en föreläsare som belyser allvaret och berör men framför allt fokuserar på alla konstruktiva insikter och lärdomar man kan dra från en utbrändhet.

Hör av dig! Klicka runt på sidan via menyn ovan så hittar du referenser, info, artiklar osv.

/Emanuel Nilsson 0768 844 827 eller emanuel@emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.