Stress missar möjligheter

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

tanzania_698x400

En insikt som jag vill fokusera på i detta inlägg är alla potentiella möjligheter som kan missas av att vi stressar.

Jag har ett konkret exempel, när jag blev utbränd, var sjukskriven, ”blev frisk på pappret”, sen sålde företaget, tog ett break för att bli frisk på riktigt. I den vevan öppnades det upp en möjlighet att åka till Tanzania på en ideell resa under drygt 2 veckor. Detta är helt uppenbart en resa jag inte hade tagit mig tid att prioritera i min förra livssituation där allting handlade om att optimera och maximera allt med hjälp av stress. Jag hade helt enkelt inte tagit mig tiden. Om det inte var så att jag nu blivit utslagen ur ekorrhjulet, fått massa tid över och hamnat i starkt behov av ny inspiration.

Jag hängde med på resan, fick ny inspiration, nya vänner för livet och ett nytt perspektiv på vår värld. Dessutom lärde jag känna ett gäng entreprenörer. Detta har resulterat i mycket värde, både känslomässigt för mig som människa men också som entreprenör. Jag driver idag ett investmentbolag i Tanzania där jag tillsammans med lokala entreprenörer startar och investerar i olika affärsprojekt. Just nu har jag investeringar i tre egenstartade projekt inom logistik, byggvaror samt markutveckling samt en extern investering i en bank.

Detta hade inte hänt om jag fortsatt stressa på som en galning.

Hur många möjligheter har du missat pga stress? Och vad ska du göra för att ändra på det? Istället för att krampaktigt streta på, tänk om det är så att du blir serverad möjligheter titt som tätt och det bara handlar om att stanna upp och se dig omkring?

Idag är en perfekt dag att börja med det!

 

– Boka gärna en föreläsning! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.