Låtsasstressen är uppenbar

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Emanuel-Nilsson-föreläsare

Låtsasstress är den stress som inte fyller någon funktion, som gör mer skada än nytta, men vi känner oss produktiva när vi låtsasstressar.

Jag har varit där, jag har varit proffs på att låtsasstressa, om det hade gått att få medalj så hade jag haft flera stycken. Men jag har även fått uppleva kontrasten, nu när jag inte låtsasstressar, eller stressar överhuvudtaget. Nu upptäcker jag istället låtsasstress var jag än befinner mig. Det lyser igenom så väl när någon är inne i en spiral som varken ger bättre resultat eller bättre hälsa, utan tvärtom, låtsasstressar bort den energi som finns kvar.

Tänk på det själv när du ser någon som blir helt vansinnig när något tar lite extra tid i mataffärens kö exempelvis, pumpar ut stresshormoner i kroppen, och resultatet blir inte bättre alls. Gör man en snabb beräkning så inser man snabbt att det endast är minusresultat i både energi och humör. Sen sprider denna människa så mycket dålig stämning så det smittar av sig, och det blir en ond spiral. En typ av låtsasstress.

Är du personen som blir oproportionerligt stress-arg oproportionerligt ofta? Då har du mycket att vinna på att jobba med dig själv, du kommer få så mycket energi och inspiration över till saker som faktiskt betyder något på riktigt.

Oavsett vilken personlighet du har eller vilket mål eller vilken strävan du har med ditt liv, så ser jag ytterst få scenarion där stress kommer ge dig långsiktig framgång. Det kanske funkar några år.

Nyckeln är att jobba med tankar och inställning för att inte skapa den onödiga stressen överhuvudtaget. Då behöver man inte lägga onödig energi på oviktiga saker och har all energi till det som är väsentligt.

Vill du träffas individuellt och borra ner dig i dessa ämnen och frågeställningar med mig under en heldag eller halvdag? För att utveckla just din potential och livskvalitet? Eller vill du att jag ska ge dig lite affärsidéer som jag själv inte hinner genomföra? Eller att jag ska berätta hur man tjänar pengar i Afrika? Global ekonomi, hur pengasystemet funkar och vilka konsekvenser det får i ditt liv? Eller något annat som jag är nörd inom, hör av dig!

Eller föredrar du att boka en föreläsning på ditt jobb eller skola, där jag berättar om min utbrändhet som ung entreprenör och få del av alla livsviktiga insikter och lärdomar jag fått ifrån den erfarenheten?

Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.