Intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm.

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm

Intervju om utbrändhet har jag gjort många gånger, både i tidningar och i TV/video-sammanhang. Detta är dock första gången ett skolarbete blivit en videointervju.

Skolarbeten.

Jag brukar ställa upp i skolarbeten, dels för att det är viktigt och roligt, dels för att jag många gånger får en unik ingång på en skola eller universitet att komma och föreläsa eller på annat sätt sprida mitt budskap.

Jag föreläser både på företag och skolor, men skolor har visats sig ibland svåra att komma in på eftersom många vill just till skolor. Bästa sättet för mig att komma intill på skolor har varit via elever som rekommenderat och där jag sedan återkopplat till läraren eller rektorn som fått tipset.

Personporträtt

Detta är ett personporträtt/intervju som två journaliststudenter på Södra Vätterbygdens folkhögskola gjort. Det är en 8 minuters intervju om utbrändhet, företagande, entreprenörskap mm.

Jag har fyra fokusområden som är viktiga: sund egoism, undvika låtsasstress, prioriteringar och återhämtning för att prestera och samtidigt må bra. Vi pratar inte om det så mycket i detta klippet, men det finns i andra klipp på min kanal och i text på DENNA sidan.

Utbrändhet är ett samhällsproblem

Det är tråkigt att utbrändhet är ett samhällsproblem i dag. Vi får det bättre och bättre i många mått mätt, men samtidigt har vi höga ambitioner och mycket som behöver upprätthållas i den globala konkurrensen. Många av oss har höga mål på både arbetet och i privatlivet. Detta är i grunden något positivt tycker jag men vi måste lära oss hantera det för att det ska vara hållbart. Mitt fokus när jag föreläser är ”Att prestera och samtidigt må bra”. Mer om föreläsningen HÄR.

Jag tycker det känns enormt meningsfullt att få besöka företag, skolor och organisationer och med min synvinkel hjälpa andra med lite input kring detta. Vill du boka en föreläsning med mig till en kick-off, morgonmöte, personalträff eller annat sammanhang? – Välkommen att kontakta mig för offert och koll efter datum! Ha det fint! /Emanuel

Vill du se fler klipp så är du välkommen in på min Youtube-kanal HÄR.

intervju om utbrandhet

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.