HRbloggen – Diagnos: Kollektiv avsaknad av närvaro

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Hrbloggen

Foto: Isak Bandstein.

HRbloggen

HRbloggen skrev jag en artikel åt där jag utifrån egen erfarenhet samt litteratur, gammal som ny pekar på ett grundproblem i samhället. Diagnosen är: Kollektiv avsaknad av närvaro.

”Avsaknad av närvaro och medvetenhet i nuet är vår tids största utmaning på såväl individ- som organisations-, nations- och mänsklighetsnivå. Det påverkar både vår hälsa och vårt sätt att förhålla oss till omvärlden.”

”När vi i stället tränar och vänjer oss vid att vara i nuet genom att fokusera på vår andning, våra sinnesintryck och det som verkligen händer här och nu – då blir vi mindre oroliga och får mer energi till viktigare saker. Då kan vi fokusera mer på kreativitet, vänlighet och medmänsklighet.

Det möjliggör att se våra kollegor, chefer, ledare, familjemedlemmar – ja egentligen allting! – i ett helt annat ljus. Vi hamnar i en känsla av acceptans för det som är. Och från den acceptansen och närvaron kommer en sund drivkraft att vara den skillnad vi vill se i vår omgivning.”

Läs artikeln HÄR.

Boka mig som föreläsare? Välkommen att ringa 0768 844 827 maila emanuel@emanuelnilsson.se eller via sociala medier: Linkedin eller Facebook. Det går även bra via formuläret här på hemsidan.

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.