Den kombinerade återhämtningens nyckel

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Signpost along the road to recovery.Det är lätt att tänka att vila är extremt bra för återhämtning av utbrändhet. Och det är det till viss del. Men det komplexa med detta är att ifall man enbart försöker vila sig i form så är det näst intill omöjligt att komma tillbaka.

Jag jobbade väldigt målinriktat och jobbar fortfarande med balansen mellan vila för återhämtning och aktivera mig för återhämtning. Jag tror att nyckeln är att de måste gå hand i hand.

Vilar man bara, kan man vila i 20 år utan att komma i form, aktiverar man sig bara så skapar man inte förutsättningar till återhämtning.

Man måste fylla på med ny energi, nya intryck, nya mål, nya intressen. Lägga upp nya strategier, ändra livsstil på flera områden. Det i kombination med vila ger ny inspiration och successivt ny energi.

Den resan innebär, bakslag, snedsteg, motstånd. En berg och dalbana. Tar tid. Ofta år. Men det är vad jag har kunnat förstå den ända vägen tillbaka från en utbrändhet.

Så var inte orolig ifall du mår skit när du aktiverar dig ibland, det är viktigt att fylla på med ny inspiration trots det. Var heller inte orolig ifall du slappnar av och tar det lugnt. Det behövs också.

Och för dig som inte alls kan relatera till det jag skriver, eller inte fattar hur man kan hamna i detta, eller som tror att det bara är att rycka upp sig och ta i. Till dig vill jag bara tipsa om att tänka på om detta faktiskt kan hända, hur påverkar det ditt sätt att leva i förebyggande syfte? För att inte behöva använda dig av återhämtningsstrategier för att komma i form igen?

Tänk på att återhämtning är effektivare, roligare, och mer njutbart i förebyggande syfte än när man väl brutit ner kroppen och den mentala förmågan.

Vill du boka en föreläsning där jag berättar om min utbrändhet som ung entreprenör och få del av alla livsviktiga insikter och lärdomar jag fått ifrån den erfarenheten? Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.