Varför?

Emanuel Nilsson Blogg 3 Comments

När vi gör något så tycker jag vi ska fråga oss själva ”varför?”

Inte för att på nått sätt få vår motivation att försvinna, utan för att istället hitta grunden till varför vi gör saker. För det finns alltid en anledning till det mesta vi gör, men det är inte säkert att vi vet eller ens vill gå så djupt.

Jag tror att det är en nyckel till framgång att kunna bryta ner sina drivkrafter och viljor till mindre och mindre beståndsdelar av ”varför?”. Då får vi en starkare, hälsosammare och sundare drivkraft.

Exempelvis: Varför driver jag företag? – För att jag tycker det är roligt – varför? – för att jag utvecklas och lär mig mycket nya saker – varför är det viktigt? – för att det bygger en trygghet – varför är det viktigt? – för att jag mår bra av det = jag vill alltså må bra, (det går att fortsätta mycket längre) – varför mår jag bra av trygghet – varför känner jag trygghet av att ta risker? Varför, varför, varför….Jag skrapar bara på ytan men jag tror poängen går fram.

Jag har alltså drivit företag för att må bra och känna trygghet, men samtidigt bränt ut mig? Som gjort både att jag mått oerhört dåligt och känt enorm otrygghet. Ganska onödigt.

Vågar vi förstå våra varför så kan vi hitta bättre vägar att lyckas.

 

Om du tycker detta är viktigt att tänka på så rekommenderar jag att du delar med dig med knapparna nedan:

Dela gärna:

Comments 3

  1. Mycket kokt av dig att tänka i sådana banor. Att ställa sig själv varför 7 gånger eller fler och se vad svaret sedan hamnar är väldigt intressant. Något jag ofta brukar använda mig av. Tack för påminnelsen.

  2. Pingback: Vad driver människan? | Emanuel Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.