Varför Hakuna Matata är relevant

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

hakuna matata Emanuel Nilsson föreläsare

Hakuna matata betyder ingen oro/inga bekymmer/inga problem på Swahili.

Självklart finns det bekymmer och visst är det viktigt att ta itu med dem. Men ibland så är inställningen till situationen den bästa lösningen. Att ha en mer avslappnad inställning till livet gör att man får en distans till problem och svårigheter och får mer utrymme att njuta trots att alla pusselbitar inte är på plats.

Jag har ett företag i Sverige och ett i Tanzania, jag hävdar att det optimala är att ta det bästa av båda världar när det gäller förhållningssätt. Jag får smittas av mina medarbetare i Tanzania som har en mer positiv och bekymmerslös syn på utmaningar och jag får blanda upp det med struktur, noggrannhet och kalkylering för att få rätt balans på bekymmer/bekymmerslöshet. Jag tror jag är något intressant på spåren här faktiskt.

Ibland kräver situationer ett allvar. Men många gånger får vi bättre resultat med lite mer avslappnad syn på saker och ting. Sällan är livet en nödsituation med enbart bekymmer, ofta är det vi själva som skapar den illusionen genom vårt fokus och navelskådande.

Hakuna matata! Natumaini una siku ya ajabu!

Du som läser detta…har du Linkedin? Vore kul om du ville ta kontakt där också! Jag finns HÄR

Jag vill föreläsa för DIG, ditt jobb, din skola! Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.