Svar på kommentar

Emanuel Nilsson Blogg 2 Comments

http://kvallensnyheter.se/wp-content/uploads/2014/12/svar1.jpg

http://kvallensnyheter.se/wp-content/uploads/2014/12/svar2.jpg

Man lär sig nytt hela tiden. Både om sig själv och andra. Ödmjukhet är något som klär alla. Det är inte alltid lätt. Det innebär ibland att man måste erkänna att man har fel, eller erkänna att världen inte är som man trott. Eller att det inte är så enkelt att avgöra vad som är rätt och fel. Att inse att även den sida man själv står inte alltid gör allt rätt oavsett om det handlar om politisk, idrott, religion, arbetsliv, skola eller vad som helst.

Det vore väldigt icke-ödmjukt och insiktslöst av mig att påpeka att jag alltid är ödmjuk. Jag försöker och ibland går det bra ibland mindre bra. Det måste man acceptera.

Men det var väldigt roligt när jag för några dagar sedan fick se en artikel som uppmärksammat mitt svar på en negativ facebook-kommentar efter min artikel Vd vid 19, utbränd vid 21 i Veckans Affärer. Där ger Kvällensnyheter.se mig en eloge för mitt svar. Ödmjukhet är något att verkligen fokusera på, att verkligen jobba på. Ödmjukhet är det absolut mest effektiva sätt att bemöta det mesta.

Det bör inte förväxlas med jante, där man ska utgå ifrån att man inte är nån speciell. Jag tror alla ska fokusera på sitt eget värde och vara stolta. Men det behöver inte göra att man inte kan vara ödmjuk samtidigt.

Hoppas inte någon tror att mitt svar är det första jag kom att tänka på. Nej. Men efter en stund så kände jag för att sätta mig in i personens synvinkel och skriva ett trevligt svar. Jag inser ju att kommentaren bara visar på okunnighet, brist på empati, avundsjuka och oförståelse. Skriver jag ett liknande svar så är jag precis likadan själv.

 

Här är hela artikeln: Kvällensnyheter.se

Vill du boka en föreläsning? Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Comments 2

 1. Hej Emanuel,
  Kom in på din blogg idag och läste alla dina inlägg i följd. Känner så otroligt väl igen mig och ville bara tacka dig för väldigt vettig läsning, en mycket mogen inställning och bra tips som jag ska ta till mig. Jag har själv snuddat vid att hamna i samma situation som dig och bestämde mig tillslut för att sälja det företag som de sista åren drog all must och ork ur mig istället för att ge den glädje som jag kände tidigare. Hela året innan jag kom fram till detta var mitt ända mål att överleva och klara dagen. Känner väl igen de symtom du skrev om, men jag var mycket mån om att inte visa dessa för min omgivning (varför då?) Istället fick min sambo ta allt på kvällarna hemma.

  Det har nu gått ca 1 1/2 år och jag är nu mammaledig sedan några månader tillbaka. Jag mår ok nu men fortfarande inte helt bra. Jag är extremt stresskänslig och bygger lätt upp stresskänslor för minsta lilla sak till och med nu när jag bara är hemma och tar hand om en liten bebis. Jag tror att det är nyttigt för mig att vara mammaledig och öva på att inte vara så produktiv och försöka att bara njuta av stunden. Men måste hela tiden påminna mig själv om detta!

  Önskar dig lycka till!

  Med varma hälsningar
  Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.