Stresshantering

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Stresshantering forelasning

Stresshantering föreläsning

Stresshantering = Att hantera stress.

Jag tänker direkt på något jobbigt som man måste hantera, som måste hållas i schack och balanseras med mycket energi som insats.

Undvika stress

Jag tror ”stressundvikelse” är mycket mer viktigt och effektivt än stresshantering. Kanske menas samma sak till viss del, bara ord och definitioner som skiljer. Stressundvikelse är stresshantering, men stresshantering är inte alltid stressundvikelse skulle man kunna säga. I sammanhanget menar jag negativ stress, den de flesta av oss vill bli av med. Positiv stress skulle jag snarare vilja kalla flow eller något annat med positiv laddning.

Det jag syftar på är att stress går att undvika och därmed uppstår inte samma behov av att lägga energi på att hantera stress.

Stress skapar vi i huvudet

Stress och många andra tillstånd skapas i våra egna huvuden. Det är vårt förhållningssätt till saker som skapar stress. Ett sammanhang eller en situation kan inte i sig skapa stress. Endast de tankar som medvetet eller omedvetet dyker upp skapar stressen.

Den insikten i sig kan reducera mycket av den stress som finns i våra liv och i samhället idag.

Utöver insikten av stressen uppkomst, bör vi fokusera på insikter och tankar som gör att vi inte skapar stressen. Att få en sund distans till saker och sig själv, lugna ner sitt huvud och tänka tydliga och klara tankar.

Paretoprincipen

Det är inte enkelt med ”stressundvikelse”, inte heller möjligt för dom flesta av oss att applicera till 100%. Men 80% kanske är möjligt? Paretoprincipen som jag tycker så mycket om går att använda i detta resonemang. – För att prestera och samtidigt må bra.

Jag är övertygad om att fyra nycklar till detta är sund egoism, prioriteringar, undvika låtsasstress och återhämta sig för att må bra.

Boka föreläsare för att hålla föreläsning om stress, utbrändhet och prestationer

Det är fokusområden som jag pratar om i min föreläsning om just stress, prestationer och utbrändhet. Med fokus på att prestera och samtidigt må bra. Nästa år måste arbetsgivare växla upp sitt arbete mot stress och utbrändhet ytterligare enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Då (och nu) är min föreläsning ett värdeskapande och relevant inslag.

Välkommen att boka en föreläsning! – 0768 844 827 // emanuel@emanuelnilsson.se

Mer info, trailer samt referenser: www.emanuelnilsson.se

Läs artikel som jag skrev på uppdrag av Företagande.se med rubriken ”Jag trodde aldrig att jag kunde bli utbränd”

Detta inlägg sponsras av ett företag som sysslar med profilprodukter & profilreklam

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.