Stress och hastighet hänger inte alltid ihop

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

high_speed
Stress kan många gånger leda till högre hastighet och högre hastighet kan också leda till stress. Men så måste det inte vara. Stressen skapas i vårt huvud, det är våra tankar om en situation som gör oss stressade, inte situationen i sig. Den insikten i sig är väsentlig.

Det betyder att vi kan göra saker snabbt utan att vara stressade. Och vara stressade utan att det går särskilt snabbt.

Jag har haft perioder i mitt liv där jag stressat till allt, ex till träningen, tränat så snabbt jag kunnat och stressat där ifrån, i hopp om nån typ av livsoptimering. Efter min utbrändhet har jag inte riktigt haft det fokuset, utan istället låtit den negativa stressen utebli och istället låta träningen skapa hastigheten. Då kan det gå fort utan att det skapar någon negativ stress.

I största delen av mitt liv har jag sett vila som ett hinder för mig att nå mina mål. Det var för lata personer. Jag tillhörde inte den kategorin. Att vara stilla eller inte ha något ”vettigt”, ”produktivt”och BNP-höjande att göra gjorde mig stressad. Dvs jag var stressad när jag tog det lugnt.

Vad lär vi oss av mina före detta tankemissar?

Det går att minimera stressen oavsett om den kommer genom överaktivitet eller improduktivitet och understimulans. Det sitter i huvudet. Kanske är inte tidsbesparingen pga stressen värt den negativa påverkan? Kanske är avsaknaden av utveckling i de stunder man tar det lugnt inte så farlig i förhållande till all ny energi som återhämtningsstunder skapar? Kanske är stress bara en tankevurpa, och inget som skapar värde i längden?

 

Vill du träffas individuellt och borra ner dig i dessa ämnen och frågeställningar med mig under en heldag eller halvdag? För att utveckla just din potential och livskvalitet?

Eller föredrar du att boka en föreläsning på ditt jobb eller skola, där jag berättar om min utbrändhet som ung entreprenör och få del av alla livsviktiga insikter och lärdomar jag fått ifrån den erfarenheten?

Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.