Prestationskrav – sms från en 18-åring

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Prestationskrav

Prestationskrav

Jag fick detta meddelande av en tjej efter en föreläsning igår. Hon beskriver sina prestationskrav och hur kraven påverkar hennes liv. Jag känner mig både ödmjuk och motiverad inför alla människor jag får möjlighet att föreläsa för:

”Hej Emanuel!
Jag var på din föreläsning ikväll och kan inte låta bli att höra av mig! Din föreläsning berörde verkligen mig, de du sa tog rakt in i mitt hjärta och jag fick verkligen anstränga mig för att tårarna som rann ner för kinden inte skulle bli till hulkgråt. Jag är 18 år och känner tyvärr igen mig i de mesta av det du sa. Men jag har inte gått in i väggen.

Jag har sen jag varit liten alltid haft höga mål, jag tycker jag har rimliga krav, allt jag gör ska vara bättre än perfekt men jag har förstått att andra kanske inte tycker de är rimliga krav. Jag lider väl av något slags ”duktigt-flicka” syndrom. Jag vill ha A i alla ämnen i skolan, jag är elevrådsordförande och vill va den bästa elevrådsordföranden skolan någonsin haft, jag vill vara trevlig, rolig, sprida glädje, jag är ambassadör för skolan, när lärarna ber om hjälp så säger jag alltid ja! Jag vill vara överallt, hela tiden och jag vill vara bättre än perfekt!

Dock känner jag mig alltid värdelös och misslyckad även om jag har bäst betyg på skolan och får positiva kommentarer varje dag! Jag vill alltid ha 10 till positiva kommentarer och jag vill att arbetena jag lämnar in ska vara bättre än A! Jag har så många av symptomen som du nämnde. Jag sover värdelöst, känner ingen lycka, har magkatarr, hjärtklappning, en sjuk ångest, är alltid trött, tappar en massa hår osv. Men jag struntar i det. Tänker att de är något som är fel på mig som ej går att förändra! Jag har aldrig en lugn stund men tänker att de är nog de bästa för mig. Varför spendera tid på att göra saker där det inte finns möjlighet till prestation? Allt i mitt liv handlar om att prestera på topp, uppnå resultat. Men de har alltid varit så! Och jag har mått dåligt i många år. Men jag klarar ju de, jag tänker att pressen är bra för mig. Den dagen när jag verkligen gör bra ifrån mig kommer jag vara nöjd.

Jag förstod ikväll att de kanske inte är så sunt som jag inbillat mig att det är… Men hur ska man lyckas förändra hela sin personlighet? För mig är prestationen viktigare än hälsan, alla dagar i veckan… Men tänk om jag inte är odödlig som jag alltid trott?
Jag har inte så lätt för att förklara men känner mest att de kanske vore bra att få kontakt med något som tagit sig igenom skiten och är på andra sidan, någon som kanske förstår!
Tack på förhand och tack för en riktigt bra föreläsning. Vet inte om jag ska tacka för den ordentliga käftsmällen du gav mig ikväll… Den gjorde ont!”

 

Boka en föreläsning om prestationer, prestationskrav, stress och utbrändhet med fokus på att prestera och samtidigt må bra.

Läs referenser, se trailer och kika på föreläsningen online här på sidan: www.emanuelnilsson.se

Välkommen! /Emanuel 0768 844 827 Emanuel@emanuelnilsson.se

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.