Om du blev utbränd?

Emanuel Nilsson Blogg 2 Comments

Vad skulle hända om du tappade alla bollar du jonglerar med?

Inte för att du varken är lat eller dålig. Utan kanske för att du är precis tvärtom. Ambitiös, prestationsinriktad, smärttålig, plikttrogen, målinriktad och på hugget! När alla roliga engagemang blir för mycket och övergår till att slita på dig, men du kör på ändå, flera år…

Jag träffar ofta högt uppsatta chefer som varit utbrända någon gång, tjänstemän (och -kvinnor), entreprenörer och högpresterare av olika slag. De har ofta kommit tillbaka med nya insikter, tankeställare och är idag starkare på många sätt men svagare på andra sätt.

Min fråga är vad skulle det få för konsekvenser i ditt eget liv? – Om du blev utbränd. Självklart är du inte i riskzonen, eller? – Det är en klassiker att man tror att man inte är det, och just därför hamnar man där…Men om..

 Vad har du för beredskap?

 • Ekonomiskt? För mig tog det 3 månader att få sjukersättning. Tur man hade sparat en slant. Jag var också tvungen att sälja mitt företag och ta ett ordentligt break. Sen starta om på nytt.
 • Familjemässigt? Jag orkade inte umgås med någon, inte mig själv knappt. Hur blir det med dina barn, din partner, dina vänner?

Uppenbarligen hade jag tillräcklig beredskap eftersom jag är tillbaka, dessutom med enormt mycket nya insikter, tankeställare och lärdomar. Men jag förstår också hur mycket som kan gå snett i återhämtningen som kan sätta många käppar i hjulen.

Det effektivaste sättet är alltid förebyggande, för mig är det för sent med förebyggande såklart. Men jag vet att det finns så mycket människor som skulle ha värde av att lyssna på min föreläsning för att få motivationen och verktygen att undvika utbrändhet. Utan att tappa drivet, glöden eller resultaten. ”Att prestera och samtidigt må bra” är mitt fokus.

Därför gör jag det jag gör genom mina föreläsningar. Jag har inte alla svaren, men jag har tillräckligt många svar för att många ska undvika utbrändhet.

/Emanuel

Dela, sprid och tipsa gärna om min föreläsning, för jag hinner inte kontakta alla själv! Det finns trailer och referenser på min hemsida: www.emanuelnilsson.se

Dela gärna:

Comments 2

 1. Hej!
  Skönt att någon tar detta på allvar!! Sitter själv me diagnosen utmattningssyndrom, myalgi, sensiniterat smärtsinne för att jag hela tiden var spindeln i nätet både hemma o på jobb. Ställde upp alltid o trodde jag var stark o klarade allt själv. Tänk att man måste gå så långt för att inse att livet e värdefullt o man har ju faktiskt bara har ett!

  1. Post
   Author

   Tack för ditt meddelande Christina, jag håller helt med dig i dina reflektioner. Ha det gott och sköt om dig! Mvh Emanuel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.