Mål är sylvasst

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Emanuel Nilsson föreläsare Penna mål

Jag har inte haft tid att prioritera bloggen de senaste veckorna, har haft mycket roliga grejer som fått min tid. Mycket intressanta möten och möjligheter.

Idag tänkte jag skriva om antimål, eller mål med villkor. Många snackar om mål, mål, mål, mål. Jag är visserligen en av dem. Mål är ett sylvasst verktyg. Men lika effektivt som det är, lika farligt är det om man inte är varsam.

Är man mycket målinriktad som person och har satt fel mål så kan det få katastrofala konsekvenser. Man kanske gör som jag gjorde för att bli utbränd och sätter ekonomiska mål, eller utvecklingsmål utan att komplettera med villkor. Det jag menar är att man måste lägga till saker man inte vill försumma på vägen till sitt mål. Dvs saker som man inte vill ska hända.

Exempelvis om du sätter ett karriärsmål så kanske du inte vill att det ska gå ut över din hälsa eller göra att du riskerar relationer, ditt fritidsintresse osv. Då kopplar du mål till villkor. Det blir enligt dina prioriteringar och du kanske i vissa fall når ditt mål långsammare, men totalt sett har du inte försummat viktiga saker på vägen. I vissa fall tror jag faktiskt det kan gå fortare att nå ditt mål med tydliga villkor, eftersom ex hälsa och relationer mm ger så mycket energi tillbaka.

Men allt är individuellt och det som är viktigt för dig är kanske inte viktigt för någon annan.

När det gäller mål så blir min slutsats att målen är sällan lika viktiga som resan dit. Så njut på vägen så mycket du kan och ta vara på all energi den inställningen ger.

Ha en fin dag!

/Emanuel Nilsson föreläsare

Varmt välkommen att boka en föreläsning till företaget, skolan eller organisationen! Just nu är det -30% på föreläsningar mellan 29 juni och 26 juli. 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.