Gå långsamt – en nyckel till framgång

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

http://globe-views.com/dcim/dreams/snail/snail-03.jpg

Jag tar de flesta exemplen i denna bloggen från mitt liv och egna tankevurpor som jag gjort.

En av dessa vurpor är att gå fort och stressat, istället för att gå långsamt. Man känner sig produktiv men tidsbesparingen står inte i relation till den negativa påverkan. Man lurar bara kroppen att livet är en nödsituation. Kan man vid några tillfällen varje dag när man går mellan saker gå ner i varv. Om man ger sig själv några minuter extra från punkt A till B så menar jag att man skapar både bättre hälsa och mer närvaro, som i sin tur öppnar upp för bättre beslut, och mer framgång på olika områden.

Många jag träffar känner igen sig i detta och säger att det känns så jobbigt att gå långsamt. Om man känner igen sig i detta, så tror jag det är en bra början att gå långsamt och vänja sig vid den invanda rastlösa känslan tills den lägger sig. Kanske till och med provocera kroppen med att gå jättelångsamt ibland. För livet är sällan en nödsituation. Det sitter i huvudet och i vanor.

Jag tror detta är ett mycket effektivt sätt att ge sig själv regelbunden återhämtning på ett effektivt sätt. Jag skulle säga att man i högsta grad är produktiv när man går långsamt. Och att man är improduktiv när man stressar runt i onödan.

Idag är en kanonbra dag att börja gå långsammare! – Och en bra dag att boka in en föreläsning till företaget, skolan eller organisationen….eller varför inte vardagsrummet?

Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.