En generation att bära landet, två i pension & en i skolan

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

challenges-ahead-900-x-500-900x407

Jag hade flera intressanta möten förra veckan där vi diskuterade problemet med utbrändhet och framför allt vad vi kan göra åt det. En av flera grejer som jag tar med mig från ett av mötena är det jag skrivit i rubriken ”Vi närmar oss ett skede där två generationer är pensionärer, en generation i skolan och en generation som jobbar, och den generation som jobbar håller på att bli sjukskriven i allt högre takt, pga stressrelaterade faktorer”. Det är en obehaglig insikt. Jag tror du själv kan lista ut vilka konsekvenser det kan få för Sverige? För individen, företagen och samhället i stort och går vi upp ytterligare ett perspektiv, vad får det för konsekvenser för Sveriges konkurrenskraft i en global kontext?

Något måste göras åt detta, vi måste hitta ett mer hållbart sätt att prestera och att nå framgång. Inte på bekostnad av resultat enligt min övertygelse, men på bekostnad av gamla mönster, gamla strukturer och inställning till saker. Det går att prestera och samtidigt må bra. Jag vill dra det ett steg till, det är helt avgörande för att kunna prestera långsiktigt att man mår bra! Både fysiskt och psykiskt, det säger ju sig självt egentligen? Men varför är det då så svårt? Varför mår vi statistiskt sätt så dåligt när vi har det så bra?

Något måste göras och vi kan alla vara en del av den positiva förbättringen som kommer att krävas!

 

– Vill du  boka en föreläsning på ditt jobb eller skola, där jag berättar om min utbrändhet som ung entreprenör och få del av alla livsviktiga insikter och lärdomar jag fått ifrån den erfarenheten?

Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

– Eller föredrar du att träffas individuellt och borra ner dig i dessa ämnen och frågeställningar med mig under en heldag eller halvdag? För att utveckla just din potential och livskvalitet? Eller vill du att jag ska ge dig lite affärsidéer som jag själv inte hinner genomföra? Eller att jag ska berätta hur man tjänar pengar i Afrika? Global ekonomi, hur penningsystemet funkar och vilka konsekvenser det får i ditt liv? Eller något annat som jag är nörd inom, hör av dig!

Hör av dig! 0768 844 827 eller maila Emanuel@emanuelnilsson.se

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.