Den stressade entreprenören

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Jag är entreprenör. Jag älskar att hitta på affärsidéer och göra affärer. Jag driver, investerar och utvecklar. Jag har ofta försatt min kropp i stress för att jag vill hinna med extremt mycket saker med min tid. Jag stressade så mycket att jag hösten 2012 blev utbränd. Jag hade kört slut på kroppens energi ordentligt, det har tagit mig mer än ett år att känna mig i ok form, och då menar jag ok, inte bra eller ganska bra eller mycket bra. Nej, bara ok. Det jag insett är att jag stressat mycket i onödan. VARFÖR har jag haft så bråttom hela tiden. Jag använder ordet ”låtsas-stress”. Jag är övertygad om att största delen av det jag stressat med hade jag kunnat göra bättre utan att stressa. Jag tänker klarare när jag inte stressar hela tiden jag slarvar inte lika mycket heller. Jag har bestämt mig för att göra om stunder som tidigare var stressiga till lugna stunder som ger energin istället. Ett exempel på det är att gå långsammare. Om du är som jag var: ifrågasätt dig själv nästa gång du halvspringer dit du ska trots att du inte har en tid att passa. Är det verkligen nödvändigt? Kan du göra om den tiden till återhämtning istället? Testa det och se om det funkar även för dig.

Här är radiointervjun från i onsdags:

Dela gärna:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.