Att bli utbränd är det bästa som hänt mig

Emanuel Nilsson Blogg Leave a Comment

Stress utbrandhet ma bra forelasare

Rubriken kan låta aningen naiv, även provocerande för en del. Jag vet. Men det är så jag känner i mitt specifika fall.

Det går inte en dag utan att båda min kropp och min hjärna påminner mig om att jag är mer sliten nu, efter min utbrändhet, än jag var innan. Det har satt sina spår. Men det mesta har både fördelar och nackdelar. Jag upplever att alla fördelar jag fått ut av min utbrändhet väger över nackdelarna, med god marginal.

Jag har blivit lugnare som människa, jag tänker klarare, tar bättre beslut (enligt egen bedömning ;-), jag har fått fler nyanser av livet, lärt mig att jobba smart i första hand istället för hårt. Jag har ändrat mina prioriteringar, mina värderingar och min inställning till mycket.

Allt som allt är jag glad att jag slogs ut ur ekorrhjulet och var tvungen att sakta ner och ändra saker i mitt liv. Det har gett mig högre livskvalitet och även högre prestationer, i kombination med att jag mår mycket bättre! Jag tror många människor i dagens effektiva samhälle skulle ha mycket nytta av att stanna upp och reflektera oftare. Både för hälsan och prestationerna.

Häng gärna med mig i mina reflektioner som blivit en rad insikter, tankeställare och lärdomar. Jag berättar om detta i min föreläsning som du kan köpa och se online när och var du vill.

> Föreläsning online

 

Dela gärna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.